تکنولوژی کلاود (Cloud) یا همان میزبانی ابری تحولات عظیمی در دنیای وب ایجاد کرد. یکی از اصلی ترین این تحول ها این بود که سرویس های اشتراک گذاری ویدیو یکی پس از دیگری پا به عرصه گذاشتند و توانستند با ارائه ی فضای بی نهایت به کاربران، شبکه ای عظیم از اطلاعات را بنا کنند.
هم اکنون بعضی از این پلتفرم های اشتراک آنلاین ویدیو از تلویزیون هم پیشی گرفته اند و بسیاری از هنرمندان و برنامه سازان در سراسر دنیا ترجیح می دهند از آنها برای ارتباط با مخاطبانشان استفاده کنند.
امروز در این مقاله از کوییک ریویو برترین سرویس های اشتراک گذاری ویدیو در جهان را به شما معرفی می کنیم تا بتوانید بهترین گزینه را برای استفاده انتخاب کنید. با ما همراه باشید.
1- یوتیوب

یوتیوب (YouTube) نامی است که احتمالا پیش از مطالعه این مقاله نیز آن را شنیده اید. این سرویس اشتراک ویدیو در سال 2005 و توسط سه کارمند جوان کمپانی پی پل (PayPal) راه اندازی شد. یوتیوب پس از گوگل دومین موتور جستجوی پر کاربرد جهان است و در حال حاضر بیش از 2 میلیارد نفر کاربر ماهانه دارد. مردم دنیا روزانه در این پلتفرم بیش از یک میلیارد ساعت ویدیو تماشا می کنند و در هر دقیقه بیشتر از 500 ویدیو روی آن آپلود می شود.
یوتیوب و گوگل هم اکنون به هلدینگ آلفابت تعلق دارند و تابع سیاست های این کمپانی هستند. در یوتیوب سیاست حفاظت از حقوق ناشران به طور سخت گیرانه ای اجرا می شود و در این سایت چیزی به نام دکمه دانلود نخواهید دید. این سرویس اشتراک ویدیو به شما امکان راه اندازی کانال و اشتراک ویدیو با هر حجم و فرمتی را می دهد. البته باید بدانید که ویدیو های تکراری و یا ناقض حق نشر به سرعت از این شبکه حذف می شوند.
یکی از ویژگی های اصلی یوتیوب امکان کسب درآمد از اشتراک ویدیو است. این پلتفرم به کانال هایی که تاییدیه اولیه را دریافت کرده باشند در ازای دیده شدن ویدیو مبلغی را پرداخت می کند و تولید کنندگان محتوا در مجموع سالانه میلیارد ها دلار از این شبکه درآمد کسب می کنند.
2- دیلی موشن

دیلی موشن (Dailymotion) یک پلتفرم اشتراک ویدیوی چند ملیتی است که در ابتدا توسط کمپانی فرانسوی ویوندی در مارس 2005 تاسیس شد. این شبکه هم اکنون بیش از 300 میلیون کاربر ماهانه دارد و در 24 زبان پر کاربرد دنیا قابل مشاهده است.
دیلی موشن نیز همچون یوتیوب امکان راه اندازی گروه و کانال را به کاربران می دهد و در ازای دیده شدن ویدیو های شما مبلغی را پرداخت می کند.
در سرویس اشتراک ویدیوی دیلی موشن محدودیت 2 گیگابایتی و یا 100 دقیقه ای برای هر ویدیو وجود دارد که از این نظر نسبت به رقیب اصلی خود یعنی یوتیوب ضعف دارد.
3- ویمئو

سرویس اشتراک ویدیوی ویمئو (Vimeo) در سال 2004 و به دست دو جوان آمریکایی به نام های جیک لادویک و زک کلین راه اندازی شد که البته این دو نفر اندکی بعد سهامشان در این سرویس را به ابر کمپانی اینتر اکتیو کورپوریشن (IAC) واگذار کردند.
این پلتفرم هم اکنون بیش از 200 میلیون کاربر ماهانه دارد و اکثر کاربران آن را تولید کنندگان حرفه ای محتوا همچون فیلم سازان و موزیسین ها تشکیل می دهند.
بر خلاف یوتیوب و دیلی موشن، ویمئو نه تنها به شما پولی پرداخت نمی کند، بلکه برای استفاده از امکانات حرفه ای آن همچون آپلود بی نهایت و … باید اشتراک ماهیانه تهیه کنید. شما با حساب رایگان ویمئو می توانید تا 500 مگابایت در هفته ویدیو آپلود کنید که ممکن است برای بعضی کاربران کافی نباشد. با این حال اگر هنرمند هستید و به فکر اشتراک محتوایتان افتاده اید، ویمئو می تواند به سرعت ویدیو های شما را در جهان معروف کند که قطعا ارزش پرداخت حق اشتراک ماهیانه را دارد.
4- ویوو

شبکه اجتماعی ویوو (Vevo) یک سرویس اشتراک ویدیوی آمریکایی است که در سال 2009 در نیویورک تاسیس شد.
ویوو را در اصل می توان یک کمپانی اسپانسر ویدیو دانست که با پلتفرم های بزرگ دیگر همچون یوتیوب نیز همکاری گسترده ای دارد. این شبکه عمدتا در زمینه موسیقی و پخش موزیک ویدیو های خوانندگان فعالیت دارد و شاید شما هم به هنگام تماشای یک موزیک ویدیو در یوتیوب، لوگوی ویوو را دیده باشید.
این شبکه تاکنون خوانندگان بسیاری را در سراسر دنیا از گمنامی خارج کرده و به شهرت رسانده و در آن می توانید جدیدترین ترین نماهنگ های هنرمندان جهان را تماشا کنید.
5- آی جی تی وی

آی جی تی وی (IGTV) یا همان تلویزیون اینستاگرام، سرویس اشتراک ویدیوی مختص گوشی های هوشمند است که در سال 2018 به اینستاگرام اضافه شد.
در آی جی تی وی شما می توانید ویدیو های حداکثر 60 دقیقه ای منتشر کنید و آنها را در دسترس تمام 2 میلیارد کاربر اینستاگرام قرار دهید.
تلویزیون اینستاگرام امکان آپلود ویدیو های عمودی و یا افقی با کیفیت 4K و حداکثر حجم 3.6 گیگابایت را برای شما فراهم می کند. در بخش Insights نیز می توانید گزارش کاملی از تعداد مشاهدات ویدیو و واکنش کاربران نسبت به آن را دریافت کنید.
آی جی تی وی نیز همچون یوتیوب امکان کسب درآمد از اشتراک ویدیو را برای کاربران فراهم کرده که البته برای کاربران ایرانی در دسترس نیست.
6- اسنپ چت

شبکه اجتماعی اسنپ چت (Snapchat) یک اپلیکیشن موبایلی اشتراک ویدیو محصول شرکت آمریکایی اسنپ اینک است و در سال 2011 راه اندازی شد.
کاربران این شبکه می توانند عکس ها و ویدیو هایشان را همراه با افکت ها و امکانات ویرایشی متنوع با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
یکی از ویژگی های جذاب اسنپ چت امکان قرار دادن ویدیو های خود تخریبی (Self Destruct) است. با این ویژگی شما می توانید زمانی بین 1 تا 10 ثانیه را برای از بین رفتن ویدیو در نظر بگیرد. پس از به پایان رسیدن این زمان، ویدیوی شما از دید دیگران مخفی شده و از سرور های اسنپ چت نیز حذف می شود.
7- توییچ

توییچ (Twich) یک سرویس استریم ویدیو متعلق به کمپانی آمازون است که هم اکنون چهارمین سرویس مصرف کننده پهنای باند کشور آمریکاست!
در این شبکه می توانید به صورت زنده با میلیون ها نفر ویدیو به اشتراک بگذارید. این پلتفرم عمدتا توسط گیمر ها استفاده می شود و در آن مراحل بازی های جذابشان را برای دیگران به صورت زنده پخش می کنند. البته شما می توانید علاوه بر اشتراک ویدیو های زنده، ویدیو های از پیش ضبط شده را نیز منتشر کنید.
این سرویس همچنین یک پیام رسان است و در آن می توانید با دیگران به گفتگو بپردازید. در حساب کاربری رایگان توییچ، ویدیو های شما تا 14 روز روی این شبکه باقی می مانند و سپس حذف می شوند. ضمن اینکه حساب کاربری رایگان با تبلیغات همراه است که برای عدم نمایش تبلیغات باید حساب کاربری تان را به توربو ارتقا دهید.
این مطلب را دوست داشتید؟
به آن 1 ← 5 امتیاز بدهید
امتیاز مطلب 4.5 / 5. تعداد آرا 13
هنوز هیچ امتیازی ثبت نشده! شما اولین نفر باشید