برون سپاری (Outsourcing) کار ها مفهومی است که اگر یک مدیر کسب و کار با آن آشنایی نداشته باشد امکان ندارد که به رشد چشمگیری دست پیدا کند. یک مدیر تازه کار معمولا دوست دارد همه ی کار ها را خودش انجام دهد، در صورتی که یک مدیر حرفه ای می داند که باید انرژی خود را صرف کار های خاصی کند.
واقعیت این است که در یک کسب و کار واقعی کار های بسیار زیادی برای انجام دادن وجود دارد. بنابراین واضح است که انجام تمامی این کارها به وسیله ی تعداد محدودی مدیر و کارمند عملا غیر ممکن است. اینجاست که مفهوم برون سپاری مشکلات را برطرف می کند.
برون سپاری چیست؟
برون سپاری به طور خلاصه روشی است که در آن ما از ظرفیت افرادی خارج از مجموعه ی خودمان استفاده می کنیم تا کار ها به سرانجام برسد. این مفهوم بر اساس پذیرش این حقیقت است که در هر حوزه ای کسانی هستند که کار ها را بهتر و حرفه ای تر از ما انجام می دهند.
حالا که با مفهوم برون سپاری در کسب و کار آشنا شدیم، بیایید کمی دقیق تر آن را بررسی کنیم و ببینیم که اساسا چطور باید از این روش بهره ببریم.

کار های وقت گیر را برون سپاری کنید
اینکه وقت طلاست فقط یک شعار نیست. وقتی وارد حیطه ی مدیریت یک کسب و کار بشوید متوجه خواهید شد که انجام یک سری کار ها، به وقتی که از شما یا تیم تان می گیرد نمی ارزد؛ این به معنی نیست که آن کار ها نباید انجام شوند، بلکه به این معنی است که کس دیگری باید آن کار ها را انجام دهد.
به عنوان یک مثال کوچک، مثلا خریدن کاغذ های مصرفی شرکت تان یا تهیه ی وعده ی ناهار کارکنان کار هایی هستند که می توانند برون سپاری شوند. در این مثال شما به جای اینکه کسی را بفرستید تا این کارها را انجام دهد، می توانید با استفاده از اپلیکیشن های سفارش غذا، غذای روز شرکت را تهیه کنید. به همین سادگی.
کار های تخصصی را برون سپاری کنید
همیشه کار هایی هستند که به یک یا چند تخصص ویژه احتیاج دارند. اشتباه بزرگ می تواند این باشد که خودتان را همه فن حریف تصور کنید و با کاری که تخصص اش را ندارید سر و کله بزنید.
این واقعیت را بپذیرید که شما عالم دهر نیستید، پس کار هایی که بلد نیستید را برون سپاری کنید. مثلا در یک شرکت، امور تبلیغات یا حسابداری را می توان برون سپاری کرد. مثلا می توانید با یک شرکت دیگر قرارداد ببندید که این امور را برای شما انجام دهد. یا حتی می توانید افرادی را به صورت فریلنسینگ استخدام کنید.
واقعیت همیشگی
این واقعیت را بپذیرید که شما همه چیز را بلد نیستید! پس با برون سپاری از وقت و سرمایه تان محافظت کنید.
کار های گاه و بی گاه را برون سپاری کنید
کار های گاه و بی گاه یا همان پاره وقت، کار هایی هستند که گه گداری نیاز به انجامشان هست اما در عین حال قابل چشم پوشی هم نیستند و حتما باید انجام شوند. برای انجام چنین کار هایی نمی توان نیروی کار تمام وقت استخدام کرد، بنابراین برون سپاری این گونه کار ها یک امر واجب است.
مثلا مدیریت شبکه های اجتماعی کسب و کار شما یک کار لازم اما پاره وقت است. برای انجام چنین کاری می توانید از یک فریلنسر کمک بگیرید یا مثلا یک دانشجو را به شکل پاره وقت استخدام کنید.
علاوه بر کار هایی که توضیح داده شد، یک سری کار ها را هم نباید به هیچ وجه برون سپاری کنید. به عنوان مثال کار هایی که فقط از شما یا تیم شما ساخته هستند یا کار هایی که به انجام آنها علاقه شخصی دارید نباید برون سپاری شوند.
تصمیم نهایی همیشه با شماست
با توجه به مطالبی که بیان شد، همیشه تصمیم گیری اینکه چه کاری برون سپاری شود و چه کاری نشود با شماست. شما باید با استفاده از قوه تحلیل خود بتوانید انجام کار ها را مدیریت کنید. اگر برون سپاری را به درستی انجام دهید، قطعا شاهد افزایش شدید بهره وری خود و مجموعه تان خواهید بود.
این مطلب را دوست داشتید؟
به آن 1 ← 5 امتیاز بدهید
امتیاز مطلب 5 / 5. تعداد آرا 6
هنوز هیچ امتیازی ثبت نشده! شما اولین نفر باشید